Harry de Haai etui haken

Over een paar weken beginnen de scholen weer en hoe leuk is het dan om je eigen etui te hebben? 

Hier hebben wij super leuke gehaakte etui’s verzamelt. Welke ga jij maken of gebruiken als inspiratie voor je eigen etui creatie? Leuke persoonlijke touche is om ook de naam te borduren op de etui. 

Beesten etui haken

Hierboven is Harry de Haai afgebeeld, gemaakt door Moogly en vertaald door Annemarie Scheffer naar het Nederlands. Het is een gratis patroon, klik hier

Er wordt ongeveer 100 meter grijs gebruikt. Op 1 bol Rio zit 125 meter, dus er is maar 1 bol nodig voor deze etui en voor de overige kleuren heb je misschien nog een restje over. Een klein beetje wit voor de tanden en donker grijs voor de kieuwen, de tanden en kieuwen kunnen ook met vilt gemaakt worden. 

Aan de rechterkant hebben we Krokodil etui gemaakt door Irene Strange, hij wordt ook wel Mister Snaps genoemd. Klik hier voor het gratis patroon. Deze is gemaakt in vrolijke heldere kleuren, dit kan natuurlijk ook anders, bijvoorbeeld roze/rood of donkerder met mosgroen. Heel veel leuke variaties. 

Welk materiaal voor een etui?

Haak een etui het liefst met katoen of een mengsel met katoen erin. De reden is dat katoen vormvaster is, steviger dan acryl en goed wasbaar. De potloden of pennen kunnen soms afgeven en hoe fijn is het dan als de etui gewoon even de was in kan. 

krokodillen gehaakte etui
gehaakte simpele etui

Snel een etui maken

Een simpele en strakke etui is natuurlijk ook leuk en deze paarse is heel snel te maken. 

simpele etui uitgevouwen

 

De bovenstaande lap is met allemaal vaste of halve stokjes, dat kun je zelf kiezen, en dan in elkaar zetten. Heel leuk om te variëren met verschillende kleuren, elke toer een andere kleur? of probeer eens de fair ilse techniek?

Bekijk de uitleg van Vicki Brown van deze etui, klik hier 

Klik hier om alle kleuren katoen garen te bekijken
etui haken met puff stitch
Studio Mojo gehaakte etui of make-up tasje
voorbeeld kat etui
Totoro Pencil Case Crochet Pattern; betaald

Rits aan haakwerk haken

Ik heb een duidelijk Nederlands filmpje gevonden om de V-steek op een rits te maken, zodat je de rits daarna kunt vasthaken aan je etui en niet hoeft te vast te naaien. Klik op de foto om het filmpje te bekijken. 

Het eindresultaat zie je hier op de gele rits, er ontstaan allemaal V-tjes om later met je haaknaald in te steken en vast te haken. 

Vragen of meer weten over de patronen? Stel ze in de reacties of stuur ons een email

Etui haken

Heb jij een leuke etui gehaakt? Al eerder of naar aanleiding van de patronen hierboven? Ik ben heel nieuwsgierig, zou je hem hieronder in de reacties willen plaatsen?