Halloween spookje haken

Meeste patronen zijn gratis te downloaden 

Eind oktober is het Halloween en feest afkomstig van de VS. Wat lijkt op onze Sint Maarten, alleen verkleden wij ons niet. De versieringen van Halloween zijn inmiddels wel elk jaar in ons land te vinden en er zijn steeds meer huizen in oktober versiert met spinnen(webben), spoken en heksen. Ook ik vind het altijd erg leuk om een raam in Halloween sfeer om te toveren met handgemaakte spinnen, gehaakte spinnen en beschilderde pompoenen. 

Gehaakte spookje is ontworpen door Christel Krukkert .

Pompoenen haken

Hiernaast staat de gehaakte pompoen van Martine de Regt in verschillende kleurencombinaties. Leuk als aanvulling voor een herfsttafel of als Halloween versiering. Je zou bijvoorbeeld een gezicht kunnen borduren of veiligheidsogen vast kunnen zetten op de pompoen.

De gehaakte pompoenen zijn van een gratis patroon van Martine op haar blog. 

 

halloween kleuren populair acryl garen

Populair acryl garen

Halloween kleuren

Garen voor het haken van Halloween figuren 

Halloween heeft een paar hoofdkleuren, zoals oranje, wit en zwart. Daarnaast wordt er ook veel gebruikt gemaakt van rood, bruin, grasgroen en paars tinten. 

Dit soort figuren zijn heel goed te maken met acryl garen, omdat ze niet het hele jaar worden gebruikt en daardoor kan het met goedkoper garen worden gemaakt. Denk hierbij aan het Beijer BV Populair acryl garen (vanaf 1,- per bol)

Klik hier om alle kleuren acryl garen te bekijken

Patroon Heks haken (betaald)

Een haakpatroon voor maar 2,- van Crejanne Design van deze erg leuke heks, genaamd Jifka. 

Prachtig bewerkte heks gemaakt van katoen garen, bijvoorbeeld de Rio katoen

Vragen of meer weten over de patronen? Kan altijd gevraagd worden per email (klik hier)