Gratis haakpatronen voor Pasen

Pasen staat voor de deur en wat is er leuker dan je huis te versieren met zelfgemaakte creaties? Haakliefhebbers, pak je haaknaalden en ga aan de slag met de frisse en vrolijke kleuren die bij de lente en bij Pasen horen. 

Hier vind je gratis haakpatronen en inspiratie voor een vrolijk Pasen, compleet met schattige konijntjes, vrolijke kippen en kleurrijke paasdecoraties. Deze patronen zijn perfect voor iedereen die van haken houdt, of je nu beginner of gevorderde bent. Laten we samen duiken in de wereld van pastelkleuren en het voorjaar in huis halen. 

Lief gehaakt konijn met zacht roze

1. Lief konijntje

Een schattig konijntje in zachte pasteltinten, perfect als knuffel voor de kleintjes of als decoratie. Hieronder staan 2 linkjes naar konijnen om te haken, deze zijn niet perse in de Paaskleuren gehaakt, maar kunnen uiteraard naar eigen inzicht worden aangepast. Met het patroon kun je eindeloos variëren in kleuren. 

Leuk basispatroon voor een konijnen knuffel. Maak de uiteinden van de benen iets dikker, verander van kleur, zet de armen en/of benen vast in een positie en er ontstaat weer een nieuw konijn. 

Koos Konijn is een patroon van Durable. Schattige konijn met wat puntigere oortjes. In de bruine kleur is hij al leuk voor Pasen, maar in zachte pastel kleuren wordt het een heel ander konijn en past hij mooi bij andere Paasaccessoires. 

2. Vrolijke kip

Bijvoorbeeld kleurrijke kip als broodmand of als Paasversiering aan de Paastak. 

paasversieringen paastak Durable

Leuke kip voor aan een Paastak met bijvoorbeeld leuk harig garen of met zacht katoen en daarna zelf een zachte borstel over halen. Deze kip is een patroon van Durable

Of deze leuke Henny Penny kip als broodmand voor op tafel met katoen gehaakt. 

3. Kleurrijke Eierwarmers

Geef je ontbijttafel een feestelijk tintje met deze schattige eierwarmers. Kies je favoriete kleuren en maak een set voor het hele gezin. 

Handig basispatroon voor een eierwarmer is

Toer 1: Haak in een magische ring 6 vaste (6v)

Toer 2: Haak in elke vaste 2 vaste (12v)

Toer 3: Haak 2 vaste in elke 2e vaste (18v)

Haak nu 18 vaste in het rond tot een hoogte van ongeveer 5cm, hierin kun je wisselen tussen allemaal vaste haken of halve vaste. 

Maak streepjes door elke toer van kleur te wisselen of stippen door om de paar steken 1 of 2 steken een andere kleur te maken, dit kan het makkelijkst met de Fair ilse techniek door de draad de hele tijd mee te haken. Hecht aan het einde af en werk de losse draadjes weg met een stopnaald nr 14 zonder punt

gehaakte eierwarmers leuk voor Pasen
gehaakte paasslinger decoratie voor pasen

4. Paasslingers voor in huis

Wees creatief met blaadjes in verschillende kleuren, door aan een rij losse aan 2 kanten steeds grotere steken te maken, bijvoorbeeld eerst een halve vaste, dan een vaste, dan een half stokje, deze 2 a 3 keer te haken en weer een halve vaste. Haak ditzelfde aan de andere kant van de losse en zo ontstaat een blaadje. 

Kleine bloemetjes haken in verschillende kleuren en op elkaar stapelen. Heerlijk project voor tussendoor en restjes opmaken, kies zowel effen kleuren als mooie gemêleerde kleuren. 

 

signs of autumn bladeren haken Drops design - leuk blaadje voor paasslinger

Leuke blaadjes voor Paasslinger of een andere seizoen

kleine bloemen haken drops design

Leuke kleine bloemetjes voor aan de paasslinger