Meer informatie over ons merk Beijer

Beijer BV bestaat al jaren. Dat mijn moeder Saskia nog op de markt stond in de jaren ’90 verkocht zij ook garens van het merk Beijer. Dat wij in 2012 opnieuw begonnen was Beijer de eerste groothandel waar wij contact mee zochten. Persoonlijk zijn wij heel erg fan van het Populair garen, voordelig garen en heerlijk voor heel veel projecten. De sjaals en mutsen in de winter van mijn zoons maken wij ervan, leuk kleurtje voor bij hun jassen. Goed garen om te combineren met andere soorten, zoals met een leuk Tweed garen en dan samen breien of in combinatie met de gemêleerde Action new/Easy color. Het temperatuurdeken wat ik heb gemaakt voor mijn jongste zoon is gemaakt van de Populair, fleece stof erachter en wordt nu eindeloos gebruikt. 

De filosofie van Beijer is Een uitstekende produktkwaliteit en uiterst betrouwbare levertijden vormen de basis van onze bedrijfsfilosofie. Naast een groot assortiment in huismerk haak-/breigarens zijn ze ook distributeur van het Franse merk Cheval Blanc breigarens. 

beijer opslag groothandel
garens-huismerk-en-cheval-blanc2x

Zoals bij al onze merken hebben wij een aantal garens vast in ons assortiment en hebben wij ook tijdelijke garens. Hieronder een overzicht van de Beijer en Cheval blanc garens. 

Vast assortiment

populair-mint-nr.-98

Populair is een 100% acrylgaren in 48 verschillende kleuren. Leuk samen te combineren, maar ook met Tweed garen of gemeleerde acryl. 

pendikte 3,5 – 4mm

jogging blauw wit zwart 980 sokkenwol

Jogging is een zacht en vooral soepel sokkenwol garen met 60% acryl garen, 20% scheerwol en 20% polyamide. In rustige kleuren te verkrijgen. 

pendikte 2,5 – 3mm

Tijdelijk of nog maar kort in ons assortiment

Cheval blanc is het laatste jaar (sinds 2023) minder consistent in het leveren van het garen. Hierdoor zijn er een paar garen die wij in het vaste assortiment hadden, nu verplaatst naar tijdelijk assortiment. 

Action new color beige (600) acrylgaren

Action new Color is een 100% acrylgaren en de vervanger voor de Ekofil die wij een aantal jaar hebben gehad. Goed te combineren met het Populair garen. 

pendikte 3 – 4mm

Babylux color paars lila (401) acrylgaren

Babylux willen wij graag in ons vaste assortiment hebben, maar de levertijd is op dit moment nog te onvoorspelbaar. Wel heerlijk dun acrylgaren met een mooi gedraaide draad. Leuk voor babykleding. 

pendikte 2,5 – 3mm

country-tweed grijs 058 acryl met wol

Country tweed is een mixgaren met wol en acrylgaren. Een draad met een hoofdkleur en daarbij diverse spikkels met andere kleuren. 

Door de slechte levering van het Country tweed garne worden op dit moment diverse kleuren vervangen voor Lammy yarns Canada. 

pendikte 4 – 4,5mm

indy rood 114 recycled garen met linnen

Indy is een gerecycled garen met voornamelijk katoen en daarbij diverse andere soorten, zoals zijde. Een draad met overal een andere dikte, waardoor er een speels effect ontstaat. 

pendikte 3,5mm

Klik op de foto’s of op de oranje woorden om alle kleuren van de garens te bekijken. 

Wil je meer informatie over de andere merken die wij verkopen? Hieronder meer blog artikelen over onze merken.