Wat zijn koele kleuren?

Koele kleuren zijn alle kleuren die een blauw tint bevatten. De 3 basiskleuren zijn rood, blauw en geel. Met deze kleuren zijn alle andere kleuren te maken, buiten zwart, wit en grijs. 

Wanneer er een gele tint in een kleur zit dan behoort het tot de warme kleuren en zit er een blauw tint in de kleur dan behoort het tot de koele kleuren. 

Waar staan koele kleuren voor?

De blauw en groen kleuren staan voor rust en ontspanning. Paars staat voor spiritueel, dus ook wel de rust en ontspanning. De kleuren zijn bij uitstek geschikt voor een studeerkamer, meditatiekamer of een slaapkamer. De kamers waar echt rust en ontspanning nodig is om weer helemaal bij te komen of om goed te kunnen concentreren. 

eenpersoonsdeken zigzag patroon met durable cosy extra fine in koele kleuren

Mooie kleurencombinaties met koele kleuren

Saskia heeft dit mooie eenpersoonsdeken gemaakt voor haar kleindochter in koele kleuren van het Cosy extra fine garen. Hij is gemaakt met het zigzagpatroon als inspiratie en af en toe een bobbeltje, een gaatje of een ribbeltje. 

Met de koele kleuren zijn mooie ton sur ton kleuren te maken, dat is een verloop in kleuren van licht naar donker. Zoals de afbeelding met de Rio kleuren

Of een combinatie van koele kleuren met zachte tinten of juist harde tinten, zoals op de afbeelding van het Cosy extra fine garen is te zien. De eerste rij zijn de kleuren van het deken, de andere zijn kleurencombinaties met zachte en harde tinten. 

koele kleuren rio katoengaren - wat zijn koele kleuren
rij 1: 064, 740, 764, 064 rij 2: 050, 011, 022, 039 rij 3: 062, 375, 458, 072 rij 4: 003, 038, 004, 001