schildpad-sjef(4) durableyarn haakpatroon
unicorn-shawl(17) durableyarn pastel kleuren haakpatroon
pastel regenboog kleuren rico design haakboekje

Pastel kleuren inspiratie

Zachte en lieve kleuren dat is waar ik aan denk bij pastel kleuren. Ik zal hier patronen, garensets en meer laten zien als leuke pastel kleuren inspiratie. 

10 bollen katoen garen - pastel regenboog kleuren Rio

Pastel kleuren sets

De Rio katoengaren heeft mooie zachte kleuren in het assortiment. Hier heb ik een kleurencombinatie gemaakt van zachte regenboog kleuren, hiervoor waren de patronen van Rico Design in het regenboogboekje de inspiratie. Enkele voorbeelden uit dit boekje zijn het ijsje, bloem en de wolk van een van de eerste foto’s. Het zijn kleuren die mooi op elkaar overlopen en allemaal een zachte gloed hebben, geen harde kleuren. 

Zoals dit voorbeeld erg leuk bij knuffels te gebruiken, maar ook voor een babydeken. Met 10 bollen is er voldoende voor een wiegendeken. 

Cotton eight lieve pastel kleuren - 10 bollen katoen garen
pastel kleuren van het rio garen
ekofil licht blauw roze 3 bollen

Haakpatronen in pastelkleuren

Uiteraard hoeven de patronen niet in de pastelkleuren gehaakt te worden, maar deze voorbeelden zijn het wel. Op elke foto is te klikken om naar het betreffende patroon te gaan, sommige komen uit een boekje en sommige zijn losse (gratis) patronen. 

Wat wordt jouw volgende project?

pixel-kussen(1) van durableyarn
babydeken-vierkant van durable yarn en craft kitchen
jookz combipatroon pastel kleuren schapen en paddenstoelen

Meer info over de voorbeelden

Schildpad

De schildpad is van Durableyarn en gemaakt van het Durable Cosy fine garen in combinatie met de Cosy fine faded. Van elke kleur is een halve of 1 hele bol nodig. Een klein beetje wit katoen voor bij de 18mm oogjes en zwart voor de mond, naast de vulling om er een stevige schildpad van te maken. 

Omslagdoek

De omslagdoek is gemaakt van Durable color cake bol, dat is een 250 grams verloopbol met 1000 meter draad met een mengsel van katoen en acrylgaren. De kleuren kunnen ook vervangen worden door Cotton eight of Durable Cosy extra fine, deze garens hebben dezelfde dikte en kunnen ook gehaakt worden op pendikte 3mm, er zijn dan 6 bollen nodig voor deze sjaal. De sjaal heeft uiteindelijk als afmeting 185cm breed en 70 cm diep. Het patroon is een combinatie van granny square en het south bay patroon. Haakt heerlijk weg en ideaal haakpatroon voor de beginnende haker. 

Regenboog knuffels

De pastel regenboog knuffels staan in het Rico Design patronen boek genaamd Rainbow. In dit boekje zitten 7 verschillende patronen en sommige uitgewerkt in de harde en zachte regenboog kleuren; onder andere een slinger, toekan, ijsje, bloem, wolk en bloem. Met 1 Rio katoen regenboogset zijn de meeste knuffels te maken, want per kleur is er geen hele bol nodig voor een knuffel. 

Pixel kussen

De pixel kussen is van Durable yarn en gemaakt met het Soqs garen, dat is een zachte sokkenwol met 75% wol en 25% polyamide en gehaakt op pendikte 3mm. De mooie Cotton eight, Rio of Cosy extra fine bollen zijn hiervoor ook te gebruiken, allemaal geschikt voor pendikte 3mm. Er zitten 6 kleuren in deze kussen en er staat aangegeven dat van elke kleur 1 bol van 210meter voldoende is. Voor de kleur geel zal er geen hele bol gebruikt worden, want dat zijn maar een paar vierkantjes in het midden van het kussen. 

De afmeting van de kussen als je het patroon volgt is ongeveer 60 x 40cm, maar deze kussen is heel goed in een andere afmeting te maken door de vierkantjes anders te bevestigen. 

Hexagon deken

Het deken heeft een afmeting van 100 x 120cm en gemaakt van het Durable Cosy fine garen. Het is een lief deken met als hoofdkleur ivoor. Totaal zijn er voor dit deken 13 bollen ivoor nodig, van de 4 roze tinten elk 2 bollen en van de baby blue en mint elk 1 bol. Alles bij elkaar zijn dit dan 23 bollen. Het patroon is van Craft Kitchen en ontworpen door Janneke Assink. 

Jookz wiegenspanner – bijtringen – rammelaar

Jookz heeft vele patronen van knuffels en babyartikelen, zoals deze wiegenspanner, bijtringen en rammelaar. Voor alle knuffels is 1 bol per kleur voldoende, vergeet niet de vulling en de veilige babyartikelen. Gebruik geen oogjes voor de schapen, maar borduur de ogen, dat is veiliger voor de baby.