Veel informatie en inspiratie over onze Rio katoen

Welke kleuren zijn er allemaal? Wat voor garen is de Rio katoen? Waar is het garen het meest geschikt voor? En voorbeelden van patronen en kleurencombinaties om nieuwe inspiratie op te doen.


Wat voor garen is het Rio katoen garen?

Rio is een gemerceriseerd katoengaren van de leverancier Lammy yarns Holland. lammy yarns logo
Het is een licht glanzende draad en vooral sterk haakgaren. Het zijn 4 kleine draden die in elkaar zijn gesponnen. De dikte is geschikt voor naalden 3 a 3,5mm, maar dit is een indicatie. Wij hebben ook klanten welke juist heel graag met 2,5mm werken, zodat de sleutelhangers die ze maken strakker zijn en de vulling er echt niet doorheen komt. Of babydekens juist op 4mm haken, zodat het luchtige en losse dekens worden en minder zwaar.

Hoeveel kleuren zijn er?

Het Rio garen heeft super veel kleuren en zo kunnen er heel veel mooie ton sur ton verlopen gemaakt worden. Totaal zijn het op dit moment 89 kleuren. Hieronder staan ze allemaal. Op de laatste foto staat de ivoor er een aantal keer op, zodat het vierkante mooi gevuld was. Maar zie hoeveel tinten er zijn per kleur. In de categorie Rio uni kun je door alle uni kleuren heen scrollen of filteren op kleur, om zo snel de kleur te vinden die je zoekt. Ook is er de kleurenkaart, waar je in 1 keer alle kleuren kunt bestellen. 

Kleurenkaart Rio deel 1 grijs blauw groen zalm
Kleurenkaart Rio deel 2 roze rood paars
Kleurenkaart Rio deel 3 bruin groen geel
Kleurenkaart Rio deel 4 multi

Om de keuze van de kleuren iets makkelijker te maken en zeker online, waarbij het lastig kan zijn om goed te zien of bepaalde kleuren bij elkaar passen. Hebben wij vele kleurencombinaties gemaakt van het Rio garen, zowel de uni kleuren als in combinatie met de Rio multi en de Queen multi.

Hieronder enkele van de kleurencombinaties:

Voorbeelden en inspiratie

De afgelopen jaren hebben wij zelf veel met het Rio katoen garen gemaakt, maar onze klanten ook. Regelmatig krijgen wij prachtige foto’s van creaties, stuur deze vooral, want dat vinden wij super leuk om te zien en het is weer nieuwe inspiratie voor andere hakers en breiers. 

De eerste is een driehoek omslagdoek met het South bay patroon en elke toer een andere kleur. Dit was de vintage kleurenset. De tweede foto is een woondeken geworden met allemaal leuke granny square vierkantjes die aan elkaar gezet zijn met zwart. De kleuren zijn de mooie ton sur ton kleuren van de vintage groen set samen met Rio 844 ivoor. 

omslagdoek met zachte vintage rio set
ton sur ton deken groen voorbeeld klant dichtbij rio katoen garen

Naast dekens, ledikantdekens en sjaals zijn ook truien, vesten en topjes erg leuk met het Rio garen. 

De trui met korte mouwen is gemaakt met de warme winter set. Het vest is gemaakt met de Rio multi 632 in combinatie met de uni kleuren 054, 218, 859 en 890. 

Daaronder de leuke zomerse topjes die zijn ontworpen door MbyMoon en gemaakt met Rio kleurencombinaties en 1 die helemaal wit is. 

Hoeveel bollen zijn er gebruikt?

Een hele ruime driehoeksomslagdoek en de trui met korte mouwen is met 10 bollen gemaakt. Het vest dat zijn 15 bollen. Het deken met de vierkantjes zijn in het totaal 42 bollen, waarvan 7 bollen zwart, die alles aan elkaar hebben gezet. 

Voor het topje zijn ongeveer 7 tot 9 bollen gebruikt, afhankelijk van de grootte van het topje. 

voorbeeld van vest met rio 632 set
maya top gehaakt met de maya kleurenset
maya top van Mbymoon in de kleur wit rio garen
voorbeelden mbymoon rio set 1
”Bekijk