Meer informatie over ons merk Performance yarn

Performance yarn is een prachtig merk met mooie en veel natuurlijke garens. Alle garens van dit merk hebben al meer dan 10 jaar het Oeko-tex certificaat. Zij garanderen dat ze verfstoffen gebruiken die vrij zijn van schadelijke stoffen en zware resten.

Het merk Performance yarn wordt gemaakt in de textiel fabriek in Bulgarije, welke al meer dan 85 jaar bestaat. Het bedrijf geeft veel om de natuur en de omgeving, ze zijn continue bezig met het schoner maken van de productie, efficiënter en met minder afval. Het grootste gedeelte van hun productielijn is gemaakt met natuurlijke producten, welke biologische afbreekbaar en milieuvriendelijk zijn.  


voorbeeld van cotton eight performance
voorbeeld van machine fabriek yarngate
voorbeeld genesis yarngate

Inmiddels hebben wij meerdere garens van hun in ons vaste assortiment, zoals de Cotton eight, Queen multi, Genesis en Color fluid. Maar wij breiden steeds verder uit, want het is heerlijk garen en voor een goede prijs.


Vaste assortiment

Cotton eight hard roze 1230, katoen garen

Cotton eight is een 100% onbewerkt katoengaren. In 30 prachtige kleuren, die mooi met elkaar te combineren zijn.

Pendikte 3 – 3,5mm

Cotton queen multi roze (9004) - katoen garen

Cotton Queen is gemerceriseerd, gegasseerd en gekamd katoen in zowel uni, multi en jacquard kleuren. Het is prachtig katoen met hoge kwaliteit. 

Pendikte 2,5 – 3,5mm 

Genesis oud roze (2018) - katoen garen

Genesis is een 100% Egyptisch katoengaren. Het garen is super zacht en heel fijn om mee te werken. In een mooi pastel pallet van 25 moderne kleuren.

Pendikte 3,5 – 4mm

Color fluid koraal rood 3010 - katoen en acrylgaren

Color fluid is een perfecte keuze voor beginnende breiers en haaksters. Dankzij de samenstelling van 50% katoen en 50% acryl verwen je je zintuigen met de aangename natuurlijke aanraking van katoen en krijg je iets meer stretch en een betere wasbaarheid.

Pendikte 3 – 3,5mm 

Wisselend assortiment

De volgende garens zijn op dit moment leverbaar, maar zitten (nog) niet in ons vaste assortiment. 

Linen blend multi zalm 9174 - linnen en katoengaren

Linen blend is een 100% natuurlijk garen gemaakt van katoen 50% en linnen 50% vezels. Kledingstukken gemaakt met dit garen zijn fris, hebben het exclusieve linnengevoel en een delicate glans, waardoor het de perfecte keuze is voor lichte zomerkleding.

Pendikte 2,5 – 3,5mm

Naturalica is een garen waarbij de natuurlijke vezels in pure harmonie zijn. Het is 50% katoen en 50% lyocel (houtpulp vezels). De zijdezachte touch en de verwennende zachtheid zullen de hoge verwachtingen van elke breister of haakster vervullen. Naturalica is perfect voor zomerprojecten vanwege de temperatuur- en vochtregulerende eigenschappen van het mengsel.

Pendikte 3 – 4mm