Meer informatie over ons merk Durable yarn

Durable yarn bestaat al heel wat jaren. In de jaren ’70 waren de Durable boeken met haak- en breipatronen en het bijbehorende, ongebleekte Durable haakkatoen al ongekend populair. Pannenlappen, spreien, gordijnen en tafelkleden; met het haakkatoen werd alles gemaakt. Nog steeds wordt dit, van oorsprong oer-Hollandse, garen veel gebruikt.

In de loop der jaren is de collectie Durable flink gegroeid. De bekende kwaliteit blijft onovertroffen. Dit al ruim 80 jaar!  


Wij hebben het mix garen Cosy fine in ons vaste assortiment, zowel de Cosy extra fine, Cosy fine als de Cosy fine faded. Het is een heerlijk garen, wat ideaal is voor babydekens en -kleding en ook voor kleding voor kinderen en volwassenen. Bij het wassen blijft het in vorm en het voelt prettig aan.  


Vaste assortiment

Durable Cosy extra Fine pink lemonade, nr 242 katoen en acrylgaren

Cosy extra fine is een 58% katoengaren en 42% acryl. In 35 prachtige kleuren, die mooi met elkaar te combineren zijn.

Pendikte 3 – 3,5mm

durable cosy fine tomato 318

Cosy fine is een 58% katoengaren en 42% acryl. In 68 prachtige kleuren en dit aantal groeit elk jaar. 

Pendikte 4 – 4,5mm

durable cosy fine faded light purple paars 269

Cosy fine faded is een 58% katoengaren en 42% acryl. In 26 kleuren, per bol wisselt de frequentie van wit en de kleur, elke bol is anders. 

Pendikte 4 – 4,5mm

Coral-Mini-9 - katoen garen

Coral mini zijn de kleine bolletjes van het Coral garen. Dit zijn 20 grams bollen. Ideaal voor een klein project of voor een randje van 1 kleur. 100% gemerceriseerd katoengaren

Pendikte 3 – 3,5mm

Wisselend assortiment – garen pakketten

De volgende garens en pakketten zijn op dit moment leverbaar, maar zitten (nog) niet in ons vaste assortiment. 

Durable Cosy, violet, 272

Cosy is een 50% katoengaren en 50% acryl. Het is in veel kleuren te verkrijgen, maar voornamelijk per 5 bollen. Enkele kleuren zijn per bol te bestellen.

Pendikte 5 – 7mm

Ripple deken groen wit pakket

Durable Baby Ripple blanket in 3 verschillende kleurcombinaties, oftewel ribbeldeken. Altijd een erg leuk patroon om te maken en met de kleuren te wisselen. 

Kleurencombinaties met Durable garen

Online kan het soms lastig zijn om kleuren goed met elkaar te combineren. Zou het wel of niet bij elkaar passen? Om die reden hebben wij vele kleurensets, waaronder ook garensets met het Durable garen. 

Durable kleurenset Cosy fine mint taupe - 3 bollen
neon-dipped-sjaal-muts
Durable kleurenset Cosy fine bordeaux roze kleuren - 3 bollen
Klik hier om alle kleurencombinaties met Durable garen te bekijken